Maafushi

Maafushi – Maldivernes største og mest populære lokale ø!

Maafushi er en af Maldivernes mest kendte og velbesøgte øer. Det har klart sine fordele og ulemper.

Sjrevet af Stine/ Foto: Stine og Michael


Maldiverne er heldigvis ikke længere udelukkende forbeholdt turister med mange penge. Drømmer I selv om at holde ferie på Maldiverne, kan det absolut lade sig gøre på et relativt ok budget ved at besøge de lokale øer i landet.
I dette indlæg vil vi give vores råd til, hvordan I kan opleve en af de lokale øer tæt på lufthavnen. Et indlæg, der giver et overblik over priser og budget, vil følge senere.

maafushi fra oven

Maafushi – én af Maldivernes mest ”turistede” øer

Vil I gerne holde ferie på en lokal ø på Maldiverne, men ønsker I samtidig de gængse turistoplevelser, som findes på de mere udviklede øer på Maldiverne, er Maafushi et rigtig godt bud.
Maafushi er en af de største og mest populære lokale øer på Maldiverne, og med en beliggenhed i relativ kort afstand (ca. 27 km.) fra hovedøen Male, er Maafushi samtidig nem og hurtig at komme til.
Da Maafushi er én af de største og mest besøgte lokale øer på Maldiverne, er der et stort udbud af både hoteller og guesthouses. Af samme årsag er øen relativ prisvenlig at besøge, hvilket naturligvis medfører, at Maafushi tiltrækker rigtig mange turister. Til gengæld mangler øen så lidt af det, som vi ellers elsker ved Maldivernes lokale ø-samfund; den rolige og mere autentiske stemning.

maafushi by

Vores ophold på Maafushi var en del af et mindre ø-hop med en varighed på 18 dage. Vi havde, som altid, selv planlagt vores rejse, og ønskede at opleve 4 forskellige lokale øer, som vi hjemmefra havde researchet os frem til hver især kunne byde på unikke oplevelser. Vi startede derfor ud på Maafushi i Kaafu Atollen (Sydlige Male Atoll), og fortsatte efterfølgende til Fulidhoo, Felidhoo og Thinadhoo i den billedskønne Vaavu Atoll.
Vi rejste til Maldiverne i lavsæsonen, og ud af de i alt 18 døgn vi denne gang tilbragte på Maldiverne, havde vi ca. 4 dage med regn, hvoraf ½ af dagene var på Maafushi. På trods af et par dage med regn, var luften dog stadig varm og vandet lunt.
Hvis I selv ønsker at besøge Maldiverne, kan det være vigtigt at vide, at den ”gode” sæson siges at ligge mellem november til april, og at lavsæsonen er fra maj til oktober. Priserne er så også derefter, og ofte vil I opleve, at I i lavsæsonen for eksempel kan booke et ophold på et resort til 1/3 af prisen. Da alt er billigere i lavsæsonen, er det ofte også her vi rejser – vel vidende, at vi kan risikere dårligt vejr.

På Maafushi havde vi hjemmefra booket ophold på ”Kaani Beach Hotel”, og ved ankomsten til havnen på Maafushi blev vi taget imod af hotellets bestyrer, Michael, og et par andre venlige og imødekommende medarbejdere, som straks tog vores bagage.
For at komme til Maafushi fra lufthavnsøen, havde vi via ICom Tours booket en speedbåd, som kunne sejle os hurtigt til vores destination. Da vi denne gang rejste med min søster og hendes familie, var vi i alt 10 personer, og havde derfor behov for at booke en stor båd, hvilket kostede 260 dollars. Hvis I er færre, kan I booke en båd til 150 dollars.
Alternativt er det muligt at sejle med en lokal færge eller speedbåd, hvilket er meget billigere, men også mere langsommeligt.

transport til maafushi
Sådan kan I sejle til Maafushi:

Lokal færge – den billigste og mest langsommelige transportform. Det tager ca. 1,5 time at sejle fra lufthavnsøen til Maafushi, og koster omkring 4 dollars pr. person.
Vælger I den lokale færge, så er det rute 360 V.Rakeedhoo til K.Male med afgang fra Villingili Ferry Terminal, hvorfor det er vigtigt, at I tager en af de små lokale færger fra lufthavnsøen og over til hovedøen, og derfra finder terminalen. Der er afgang søndag, tirsdag og torsdag kl. 10.00.
Lokal speedbåd – en god og prisvenlig løsning, som koster ca. 25 dollars pr. person og har en varighed á ca. 35 minutter.
ICom Tours har daglige afgange kl. 9.00, 10.25, 13.10, 15.20, 18.00 og 21.30.
Se mere på ICom Tours eller check eventuelt også via det hotel, I har booket ophold på.
Privat speedbåd – valget for de utålmodige og mere luksuriøse 😉 Det blev vores valg, og da vi var en større flok med masser af bagage, som rejste sammen, bookede vi en privat speedbåd, som stod klar til straks at transportere os ud til Maafushi til den “nette” sum af 260 dollars. Det tog kun ca. 25 minutter at sejle turen med privat speedbåd.

Kaani Beach Hotel på Maafushi

Vi havde valgt et ophold på Kaani Beach Hotel, ét af Kaani-hotelkædens mange hoteller, på grund af beliggenheden og hotellets gode anmeldelser. Hotellet ligger med udsigt til havet og med kun et par minutters gang til bikinistranden. Kaani Beach Hotel er det ældste af Kaani’s hoteller, og er fra 2010, hvilket ses i form af en smule slid.
De fleste af værelserne er 2-personers værelser, og der er lige plads til en ekstra opredning, hvilket vi benyttede os af.
Kaani Beach Hotel er et enkelt hotel, der fungerer efter formålet. Stemningen er rigtig hyggelig og personalet er yderst hjælpsomme. Værelserne er simpelt indrettet, og booker I med sea-view (hvilket vi klart kan anbefale), kan I sidde på værelsernes balkon og nyde både udsigten til havet, men også udsigten til det hyggelige liv, som leves lige ude foran på én af øens hovedgader.
Om aftenen bliver der dækket op til mad lige udenfor hotellet, og serveret enkle retter. Hvis der er optakt til regn, bliver der i stedet dækket op inde i hotellets restaurant.

aftensmad på kaani beach hotel

Vi havde bestilt half board, hvilket fungerede rigtig fint for os. Morgenmaden var fin og aftensmaden simpel og god efter maldiviske standarder. Varmen på øen medførte, at vi aldrig havde den helt store sult midt på dagen, og hvis vi blev sultne, havde vi fine valgmuligheder på Maafushi’s mange caféer og restauranter. Vi fandt selvfølgelig en lille café, “Suzi’s Café Quench”, der blev vores favorit, når den lille frokost-sult meldte sig. Prislejet her var som på resten af Maafushi's restauranter og caféer, der næsten alle serverede fried rice til ca. 25 kr., burgere til ca. 50 kr., og pizzaer til ca. 75-100 kr.

”Kaani Beach Hotel” har ikke pool, men søsterhotellet, ”Kaani Village & Spa”, har en pool, som er til fri afbenyttelse for gæsterne på ”Kaani Beach Hotel”. Da vandet ved Maafushi’s bikinistrand er lunt og blødt, benyttede vi os dog ikke af det ellers fine tilbud.

kaani village og spa pool

Kaani Village & Spa er et rigtig hyggeligt og også nyere hotel, som ligger lidt mere tilbagetrukket fra ”hovedgaden” og bikinistranden. Værelserne her er større end på ”Kaani Beach Hotel”, og eneste ”ulempe” er, at hvis I bestiller half- eller fullboard, så serveres disse måltider på ”Kaani Grand Seaview”, hvortil I skal gå hver dag. Til gengæld er restauranten på ”Kaani Grand Seaview” ret lækker, og så ligger den med udsigt til det smukke hav.

Efter vores mening får man meget for prisen på Kaani Beach Hotel, men vil I have en standard, som er lige en tand højere, så kan Kaani Grand Seaview anbefales. Kaani Grand Seaview er et nyt og mere luksuriøst hotel, som er bygget i 2017, og som ligger direkte på bikini stranden.
På ”Kaani Grand Seaview” er der endvidere 4-personers værelser, hvor det også er muligt at få en ekstra opredning, hvilket passer rigtig fint til en familie bestående af 5 personer. Til gengæld ligger disse store værelser dog ikke med havudsigt.

kaani grand seaview ved bikini beach

P.t. er Kaani-kæden i gang med et stort byggeri af et nyt hotel, ”Kaani Palm Beach”, lige ved siden af ”Kaani Grand Seaview” og dermed også direkte på bikini stranden. Det skaber lidt byggelarm og rod, hvilket I skal være opmærksomme på, hvis I påtænker at booke en ferie på Maafushi i nærmeste fremtid. Det er dog planen, at ”Kaani Palm Beach” står færdigt i februar 2020, og her vil man så kunne få glæde af endnu et lækkert hotel med fantastisk beliggenhed, udsigt til havet og en skøn mulighed for at benytte den flotte infinity-pool.

Vælger I at bo på et af Kaani’s hoteller, vil alle de aktiviteter, som udbydes, være de samme og til den samme pris. Disse kan bookes ved kontakt til ”Kaani Grand Seaview”.
Vi kan sagtens anbefale Kaani hotelkæden, som alle har samme ledelse, og hvor der er styr på tingene. Vi bookede vores ophold via Hotels.com, men ændrede planer inden ankomst, hvilket medførte, at både Kaani og Hotels.com i samarbejde måtte arbejde med ændringer af vores datoer, da hotellet var overbooket. Det fungerede til UG!
Har I selv eller jeres børn madallergier, så kan I med fordel kontakte Kaani, og gøre opmærksom herpå, når I booker et ophold. I skal ikke forvente mad i verdenklasse, da alt er helt basic.
Vores yngste datter har cøliaki, hvilket de på Kaani forsøgte at imødekomme. Det er ikke alt, man kan få på Maldiverne, men det er en fordel, at vide, at meget kan lade sig gøre. Medbring selv brød, hvis I ikke kan tåle gluten. Nødder, tørret frugt og diverse snacks, som også er uden gluten, kan købes i en lille butik, der sælger disse specialiteter i en af sidegaderne til den hovedvej, hvor “Kaani Beach Hotel” ligger.

lokal liv på maafushi

Ønsker I ikke at benytte et hotel, er der masser af muligheder for at bo på et guesthouse på Maafushi.

Bonusinfo om Maafushi

Maafushi er en relativt lille ø, som I nemt kan gå rundt. Rent praktisk kan det dog være rart at vide lidt om, hvor på øen de forskellige ting ligger. På den sydlige del af øen ligger øens bikinistrand, hvorfor det af flere årsager kan være smart at booke sine overnatninger her. Det er rart at bo i ganske kort afstand til stranden.
Det er også her, at de forskellige små restauranter, caféer og shops ligger. Er I sultne, kan I nemt finde forskellige udbud af mad, vil I gerne have små gaver med hjem, kan I finde et relativt stort udbud af souvenier-shops i området, og derudover ligger der forskellige små købmænd tæt på bikinistranden, hvor I kan købe snacks og sodavand.
Vil I gerne bo i det område, hvor de fleste aktiviteter er lokaliseret og hvor I er tæt på bikinistranden, vil vi helt klart anbefale, at I bor på den sydlige del af Maafushi.

I kan er se vores lille dronefilm fra Maafushi, der viser, hvor de forskellige hoteller er placeret i forhold til bikinistranden.

Fordele og ulemper ved at besøge Maafushi

Maafushi er en dejlig ø, som helt klart er værd at besøge, hvis I ønsker en prisvenlig ferie på Maldiverne. Dog er Maafushi ikke den paradis-ø, som ofte ses i reklamer for Maldiverne. Er det en rolig og paradisisk bountyø I søger, vil Maafushi måske skuffe jer en smule.
Går I til gengæld efter en lokal ø på Maldiverne, hvor der er lidt højere til loftet end på så mange andre lokale øer, og hvor I kan opleve at være på et sted med et stort udbud af aktiviteter i en prisvenlig klasse, så er Maafushi stedet. Samtidig er beliggenheden af Maafushi rigtig god, når det kommer til afstand til lufthavnen og muligheder for at blive sejlet ud til de smukke oplevelser i Vaavu Atollen, som ligger ganske tæt på.

badning ved bikini beach på maafushi

Fordelene ved at holde ferie på Maafushi er mange, og vi vil her forsøge at liste et par af dem op:

  • Rig mulighed for vandaktiviteter og dykning i en prisvenlig klasse. Ønsker I tage dykkercertifikat på Maldiverne, kan det med fordel gøres på Maafushi.
  • Udvalget af butikker og forskellige restauranter/caféer er stort på Maafushi, hvis man sammenligner med andre lokale øer på Maldiverne.
  • Indbyggere på Maafushi er vant til turister, og er utrolig venlige og imødekommende. Stemningen er laidback og virkelig hyggelig.
  • Der er meget trygt og sikkert på Maafushi, og børnefamilier føler sig mere end velkomne.
  • Da Maafushi er en af Maldivernes mest populære lokale øer, er udvalget af overnatningsmuligheder godt. Der er mange hoteller og guesthouses at vælge imellem. Vores råd er, at man vælger et hotel, som ligger ganske tæt på bikini stranden.
  • Er det første gang I skal besøge en lokal ø på Maldiverne, er Maafushi muligvis et godt valg, fordi overgangen til det maldiviske ø-liv hermed bliver knapt så overvældende, da øen er veludviklet. Det kan være godt at kombinere Maafushi med forskellige ø-hop, så man starter ud her, og så bevæger sig videre til de knapt så udviklede, men til gengæld billedskønne bountyøer, som ligger i nærheden af Maafushi.
  • Maafushi er helt klart en af de mere ”moderne” og civiliserede øer, vi har besøgt på Maldiverne, hvorfor alt er velfungerende.
maafushi på budget

Skal vi kigge på nogle af de ting, som er knapt så gode ved Maafushi, er det blandt andet:

  • Bikinistranden er meget, meget lille i forhold til antallet af turister, og kan deraf til tider virke lidt overfyldt. På trods af, at vi var der i lavsæsonen, hvor der eftersigende skulle være knapt så mange besøgende, syntes vi faktisk, at stranden var ret tætpakket.
  • Maafushi’s bikinistrand langt fra den smukkeste strand vi har oplevet på Maldiverne. Reelt minder Maafushi måske mere om en af de europæiske feriedestinationer, og ligner knapt så meget et vaskeægte maldivisk paradis. Til gengæld er der masser af muligheder for at sejle til nogle af de smukkere og mere stille nærliggende lokale bounty-øer (så som Fulidhoo).
  • Maafushi’s ”husrev” byder ikke på overvældende mange spændende koraller og fiskearter, så I vil højst sandsynligt blive skuffede, hvis det er snorkling fra stranden, I er kommet efter. Til gengæld kan I sagtens hyre en båd til at sejle jer ud til andre smukke rev, som ligger ganske tæt på.
  • Der er mange turister på Maafushi, da øen rummer rigtig mange guesthouses og også en del hoteller. Den ultra lokale stemning og den helt særlige ro, som findes på langt mindre turistede øer, er deraf knapt så mærkbar på Maafushi. Endvidere vil I muligvis opleve, at lokalbefolkningen og medarbejderne på diverse hoteller kan virke lige ivrige nok i forhold til at ville sælge jer diverse bådture, mad i deres restauranter, forsøge at lokke jer ind i deres butikker m.m. Dette naturligvis fordi de ønsker at tjene så mange penge, som muligt.
  • Der er “bygge-boom” på Maafushi, hvilken naturligvis sætter sit præg på støjniveauet. De høje hoteller, som bygges omkring bikinistranden, fjerner lidt følelsen af at være på en lokal ø.

Det skal man vide, når man besøger en lokal ø som Maafushi

Befolkningen på Maldiverne er muslimer. Derfor er der et par regler, som skal efterleves og respekteres, når man vælger at holde ferie på en lokal ø.
Der må ikke bades i bikini, badedragt m.m. medmindre det er på Maafushis bikinistrand. Man må gerne bade på alle strandene, men vælger I at bade på andre strande end bikinistranden, skal I iføre jer tøj, der dækker ned til knæ og albuer.
Når I går rundt på de små gader på Maafushi, forventes det, at I er klædt i tøj, der dækker til knæ og albuer. Selv gik vi – og alle andre turister – meget vestligt klædt, og i sommertøj, som vi også bruger herhjemme.
Der serveres ikke (og kan ikke købes) alkohol på Maafushi. Dog gælder andre regler, når alkohol indtages ude på havet. Af samme årsag ligger der en ”floating bar”, Kaani Princess”, lige ud for kysten på Maafushi. Det er en slags færge/større båd, som man kan blive sejlet ud til, og hvor man kan nyde en kold øl eller lignende, hvis man bare ikke kan undvære alkohol, når man holder ferie på Maafushi. Der er gratis transport ud til baren.

de lokale ved stranden på maafushi

Der kaldes til bøn fra den lokale moské flere gange dagligt, hvilket kan høres. Også tidligt om morgenen.
Forvent ikke gourmetmad på en lokal ø på Maldiverne. Der spises – af naturlige årsager – rigtig meget fisk, ris, nudler og fladbrød på de lokale øer, og der er ikke meget variation i de forskellige retter.

Læs her: Alt det I bør vide, inden I rejser til Maldiverne!

Aktiviteter på Maafushi

afslapning på maafushi

En ferie på Maldiverne handler hovedsageligt om at nyde øernes ufatteligt smukke strande. Havet på Maldiverne er uden sammenligning! Udbuddet af kulturelle oplevelser er til at tage at føle på, men da Maafushi er en lokal ø, vil I dog kunne få et lille indblik i, hvordan befolkningen lever, hvis I bevæger jer væk fra det mest turistede område, og om på den anden side af øen, hvor lokalbefolkningen holder til.
Dog er det først og fremmest vandaktiviteter, som Maafushi kan byde på.
Hoteller og guesthouses byder på rig mulighed for at booke udflugter ud til ”coral-gardens”/koralhaver, hvor snorklingen er rigtig fin, på delfin-cruise, fisketure, ture til de underskønne sandbanker, ture til andre lokale øer og dagsture til resorts.
Der er naturligvis også mulighed for de gængse aktiviteter tæt på stranden, så som banana-boats, vandski, kajakroning, paddelboard m.v.
Dykningen på Maldiverne er i verdensklasse, og fortjener derfor et afsnit helt for sig selv!

Dykning på Maafushi

Der er 4 dykkercentre på Maafushi, og ønsker I at dykke eller at tage et dykkercertifikat, mens I er på Maafushi, er det en rigtig god idé at læse anbefalingerne af de forskellige dykkercentre på øen, før I beslutter jer for, hvilket I vælger.
Selv kan vi anbefale ”Maafushi Dive & Watersports”, som ligger mellem ”Kaani Beach Hotel” og ”Kaani Village & Spa”. Fætrene og onklen tog deres dykkercertifikat, og pigerne og Michael udvidede til Advanced, og dermed fik muligheden for at dykke ned på 30 meter.

maafushi dive og waterspouts

På én af bådturene med dykkercentret oplevede vi pludselig at være omringet af over 200 delfiner, der hoppede op og lavede piruetter og gladelig legede i vandet omkring båden. Ungerne spurgte, om de måtte hoppe ned til delfinerne, hvilket de fik grønt lys for, og så badede alle sammen med de 200 smukke delfiner, mens de kunne høre, at delfinerne snakkede under dem, og nød synet af legende delfiner, der hoppede op lige ved siden af.
Desværre havde pigerne også et mindre behageligt møde med en ordentlig stime jellyfish, som medførte temmelig store smerter, kraftigt udslæt og også en tur på Maafushi's lille hospital, hvor der blev givet modgift.
Det er første gang vi har mødt smertefulde gopler på Maldiverne, og vi er i tvivl, om det handler om sæsonen.
Dette afholdt dog ikke pigerne fra at dykke igen, og havde de ikke dykkerdragt på med lange ærmer og ben, smurte de sig ind i fed kokosolie, som eftersigende skulle beskytte mod giften fra goplernes tentakler.

dykning på maafushi

Det koster et ophold på Maafushi

Det er klart, at et ophold på Maafushi kan ligge i forskellige prisklasser, men er I en børnefamilie, der rejser ligesom vi gør, kan det være meget rart med et eksempel på, hvad en ferie på Maafushi kan koste.
I alt kostede vores ophold på Maafushi 13.500 kr. (uden dykkercertifikat).
Vi er 5 personer i vores familie, og havde derfor booket 2 værelser, hvoraf der var ekstra opredning på det ene ene. Vi havde havudsigt og balkon.
Vi var på Maafushi i 6 døgn, og havde på “Kaani Beach Hotel” bestilt halfboard, som bestod af morgenmad og aftensmad (inkl. vand til måltiderne). Frokost, snacks, is og sodavand er med i de 13.500 kr.
I forhold til andre lokale øer, kan det være lidt dyrere at bo på Maafushi's hoteller, men til gengæld er aktiviteter, dykning m.v. billigere end på mange andre øer.

bjørk ved den lokale strand på maafushi

Alt i alt var Maafushi virkelig en rigtig god oplevelse, hvor vi nød den dejlige stemning og øens mange muligheder og leben. Står man overfor at skulle opleve en lokal ø på Maldiverne første gang, eller har man taget beslutning om gerne at ville tage et dykkercertifikat på et relativt billigt sted, kan Maafushi muligvis være et rigtig godt bud på en destination. Har man et ønske om at opleve et vaskeægte maldivisk paradis, er Maafushi dog ikke svaret.
Som et springbræt til andre øer, er et par dages ophold på Maafushi til gengæld et godt valg.

På Facebook finder I gruppen Maldiverne Rejsefællesskab. 
I kan her dele ud af jeres erfaringer, stille spørgsmål eller få hjælp til planlægning af jeres rejse til Maldiverne fra andre, som selv har kendskab til at rejse rundt i landet.

I kan på vores hjemmeside læse mere om vores tur til Baa-Atollen på Maldiverne sommeren 2016. Endvidere poster vi løbende nye rejseberetninger fra vores tur til Maldiverne sommeren 2019.

11 kommentarer til “Maafushi – Maldivernes største og mest populære lokale ø!”

  1. Marianne Olesen

    hej Stine.
    Tak for masser af inspiration og smukke billeder.
    Jeg er selv igang med at planlægge vores første rejse til Maldiverne. Vi har 16 dage på Maldiverne og vi glæder os meget. Jeg synes det er svært at begrænse sig med alle de øer vi gerne vil opleve, og det er ikke helt nemt at finde frem til hvilke øer der bedst rammer vores drømme. Her er din blog en stor hjælp. Jeg skal afsted med min datter på 14 og min søn på 11 her til februar. Jeg havde i udgangspunktet forestillet mig at vi skulle bruge tiden på Maafushi og Rasdhoo da det er øer der er relativt udviklede og min tanke var at de øer har de bedste udvalg til aktiviteter i mine børn aldersgrupper. Min datter er der hvor det gerne må være lækkert men også gerne en vis leben til stede. Da jeg læste om din datters fascination af Rasdhoo var jeg ikke i tvivl om at det er der vi skal til. Selv gik jeg ned med stress i august og har virkelig brug for at trække stikket og å fred og ro og i den forbindelse så det ud til at Thoddoo ville være helt oplagt. Jeg forestillede mig dog samtidig at vi skulle bruge en dag på Malé da det også anbefales i Lonely Planet og også gerne et par dage på Maafushi en ø i nærheden. Derfor forestillede jeg mig noget i retning af Maafushi (2 dage), en ø i nærheden ( 3 dage), Malé (én dag), Rasdhoo (6 dage) Thoddoo (3 dage) og så er der en dag i overskud til at lægge ind et sted. Kan man tage fra Maafushi direkte til Rashdoo uden om de dyre private speedbåde eller skal man omkring Malé for jeg overvejede at lægge Malé ind når vi ankommer eller rejser. Og bliver programmet for pakket, tænker du?
    Og et sidste spørgsmål: Vi har aldrig dykket før, hvor mange dage skal man bruge for at tage et dykkercertifikat og ville Rasdhoo ikke være helt oplagt til det og hvilken prisklasse ligger et dykkercertifikat i? Håber du vil være os behjælpelig med de mange spørgsmål, men jeg kan se at du virkelig har bred erfaring når det kommer til Maldiverne.
    Tak for din inspiration.
    De bedste hilsner fra Marianne

    1. Hej Marianne.
      Hvor lyder det skønt med en rejse til Maldiverne. Det er det smukkeste land i verden (efter min mening).
      Jeg forstår godt, at du synes, at det kan være svært at begrænse sig, når man skal vælge øer, men blot husk på, at næsten uanset hvilke af de nævnte øer du vælger, så er de alle smukke.
      Hvis du har været (og stadig er) ramt af stress, så vil jeg ikke anbefale, at I besøger Male. Det er en enormt stressende ø med kaos og larm, og så er byen tætpakket med mennesker. Vi har været i selve Male by 2 gange, og den sidste gang besluttede jeg mig for, at lige præcis Male skulle jeg ikke tilbage til. Det er en storby med ALT det, der følger, og jeg synes faktisk ikke, at den er charmerende på nogen som helst måde. Men selvfølgelig er alle forskellige, og hvad man kan lide, er individuelt. Derfor er det også blot et råd 🙂
      Maafushi ligger i en anden atoll end Rasdhoo, så hvis I gerne vil besøge både Maafushi og Rasdhoo, så tror jeg det er nødvendigt, at I sejler ind til Male for at komme til Rasdhoo. Hvis jeg var jer, ville jeg muligvis vælge at besøge én atoll, og så lægge turen forbi de smukke øer, som er at finde her. Det vil spare jer for transport, som også koster en del.
      Jeg ville derfor enten vælge Maafushi, Fulidhoo og Thinadhoo (hovedsageligt Vaavu Atollen), eller også ville jeg vælge North Ari Atollen, og så her besøge Rasdhoo, Thoddoo og Ukulhas. I kan både tage dykkercertifikat på Maafusho og Rasdhoo. Vælger I Rasdhoo, så book jeres ophold hos Rasdhoo Dive Lodge, og tag certifikatet i deres dykkercenter (Rasdhoo Dine Centre) – de er vildt gode til børn!! På Maafushi kan vi anbefale ”Maafushi Dive & Watersports” – her tog Michael og pigerne et udvidet certifikat. De er gode, på Rasdhoo er de bedre til børn.
      Et dykkercertifikat koster omkring ca. 480-500 dollars. Det tager 4 dage at tage et certifikat. Dette betyder, at I skal afsatte 4 dage til dette, og så kan det muligvis være en god idé at blive et par ekstra dage på den ø, hvor I tager certifikatet, så I også kan få glæde af de andre ting/oplevelser, som øen byder på.
      Vi har jævnaldrende børn, kan jeg se 🙂 Min den mellemste har lige haft 15-års fødselsdag, og den yngste er netop blevet 11 her i januar. Jeg var alene afsted med dem på Rasdhoo, Thoddoo og Ukulhas, og selv om de to sidstnævnte øer er stille, så var de ret vilde med det alligevel. Men de ved dog også, at livet på de lokale maldiviske øer generelt er meget roligt. Vi tog derfor på ture, badede helt vildt, snorklede og udforskede øerne. Det var altså ikke fordi der var masser af ramasjang, men alligevel fik de masser af indtryk. En tur til de lokale øer på Maldiverne er generelt en meget stille oplevelse, da alt foregår helt, helt anderledes end andre steder. Derfor er der ikke “gang i den”, som mange teenagere ellers godt kan lide 😉 Alligevel plager mine unger konstant for at komme tilbage, og mellemste har sågar planer om at bosætte sig på en af de lokale øer derude 😉
      Var jeg dig, ville jeg nok vælge 3 øer i stedet for 4, men det er selvfølgelig bestemt af temperament.
      I det ovenstående har jeg mest taget udgangspunkt i Rasdhoo, Ukulhas og Thoddoo. Skal jeg tage udgangspunkt i Vaavu Atollen og Maafushi, så er Maafushi øen med mest gang i den. Her er masser af turister og også en del aktiviteter. Stranden er lille og ikke nær så autentisk, som Rasdhoo.
      Vi var VILDE med Fulidhoo, hvor vi boede på Kinan. Her var de ubeskriveligt søde og hjælpsomme. Ifølge vores unger var de ture, som vi tog herfra, de bedste ture vi nogensinde har været på. Det var de vildeste dyr vi snorklede og dykkede med. Thinadhoo var min favorit – mest af alt fordi stranden og husrevet her var virkelig fantastisk! Og så fordi vi boede på Plumeria, som bare er det fineste sted med de sødeste mennesker! Det ligger i den lidt dyrere prisklasse, men var hver en krone værd! Her sker der også lidt mere, da Plumeria har et relativt ungt personale, som gerne inddrager de unge mennesker og børn. Personalet på Plumerias dykkercenter brugte en del tid med vores unger, da de netop havde fundet små forladte babyskildpadder, og dem måtte ungerne fodre og passe. Generelt bare et virkelig fedt sted for både børn, unge og voksne.
      Nå, det blev lidt langt… Men jeg brænder for Maldiverne, og ville ønske, at alle kunne opleve de smukke øer. Jeg håber, at jeg fik besvaret dine spørgsmål, og ellers er du velkommen til at vende tilbage.
      De bedste hilsner fra Stine

      1. Marianne Olesen

        Hej Stine,
        Tusinde tak for et langt og udførligt svar, det besvarede mange af mine usikkerheder omkring rejsen.
        Jeg synes det er virkelig meget inspiration at hente i dine beretninger fra Maldiverne. Jeg tænkte også selv at det nok var meget både at besøge Maafushi og Rasdhoo og i virkeligheden er noget af det vi alle tre har brug for også bare at være sammen og fordybe os der hvor vi nu engang er. Jeg tænker alligevel ikke at vi har behov for al for meget ramasjang da vi skal bruge nogle dage i Dubai på hjemturen. Der tænker jeg vi oplever rigeligt med leben :0). Umiddelbart synes jeg Rasdhoo virker mere tiltalende end Maafushi ud fra dine beskrivelser og jeg kunne derfor godt tænke mig at spørge dig hvad du og dine piger (jævnaldrende med mine) ville vælge hvis I skulle tilbage til én af de to atoller? Jeg ved det er et svært spørgsmål at besvare men jeg synes virkelig det er et svært valg om man skal vælge det ene if. det andet.
        Jeg synes jeg ud fra din blog kan fornemme mest begejstring for undervandslivet omkring Vaavu Atollen? Og samtidig er den stemning du beskriver i Rasdhoo meget tiltrækkende.
        Jeg håber du kan hjælpe lidt if. en afklaring da jeg synes det er et virkelig svært valg :0)
        De bedste hilsner
        Marianne

        1. Hej Marianne.
          Jeg er rigtig glad for, at du kan bruge vores beskrivelser. Synes selv, at det er rigtig rart at høre om andres erfaringer fra steder, vi selv påtænker at besøge – derfor er det så rart med forskellige blogs 🙂
          Uh, ja… det er lidt svært at besvare 🙂 Også fordi jeg synes det er meget individuelt, hvad forskellige mennesker kan lide. Vaavu Atollen var helt sikkert en af de bedste rejseoplevelser vi har haft, specielt fordi vi var enormt heldige med det hele. Vi boede et fantastisk sted på Fulidhoo, og de arrangerede nogle ture, hvor alt bare gik op i en højere enhed. Vi var blæst fuldstændig bagover i forhold til det dyreliv vi oplevede der, men jeg tror også sagtens, at det kan opleves i andre atoller. Og igen; meget er også bare betinget af, hvem man er. Da vi var i Vaavu Atollen, var vi jo forinden på Maafushi. Vi havde min søster og hendes familie med, og de var helt vilde med Maafushi. Måske fordi det var første gang de var på Maldiverne – men det var det jo ikke for os… Derfor var jeg ikke helt så blæst bagover. Jeg synes måske, at Maafushi er for crowded – der er for mange høje hoteller langs bikinistranden, og noget af det autentiske, som der endnu er at finde på Rasdhoo, er ikke så tydeligt på Maafushi. Rasdhoo er – i mine øjne – langt mere charmerende.
          Under alle omstændigheder vil jeg sige, at jeg synes, at begge atoller er underskønne! Rasdhoo er enormt charmerende. Men altså, det hænger meget sammen med, at vi boede, hvor vi boede, og at vi fik den fineste behandling. Omkring Rasdhoo er der nogle enormt skønne områder, hvor I – alt efter de forskellige sæsoner – har virkelig gode muligheder for at opleve fantastiske dyr i vandet. Der er et sted, hvor de store mantarays holder til, og så er området kendt for sine hammerhajer. Sandbanken ligger lige ud for Rasdhoo, så den er nem at komme til.
          Thoddoo, som ligger lige i nærheden, har nogle af de smukkeste strande, vi har set på Maldiverne.Virkelig smukke! Øen er frodig og her er fint med lokalt liv. Dog er standarden på de guesthouses, som ligger på øen, ikke så høje, så her må man gå på kompromis. Der sker ikke så eget på øen, så den er bare helt stille. Det kan vi dog meget godt lide, så vi nød det 🙂
          Ukulhas er en noget mindre ø. Stranden er flot, men ikke nær så flot, som på Thoddoo. Her er standarden på de steder man kan bo, dog noget bedre. Og så er der lidt flere små cafeer. I kan komme på fine ture herfra – bl.a. ud til mantarays og på den lille picnicø, der ligger tæt på. Revet ved bikinistranden er fint til snorkling. Her er ret flot og fint, men også roligt.
          Maafushi er måske lidt mere mainstream. Her var det dog “billigt” at tage dykkercertifikat og at komme på ture. Her er mange andre turister, og deraf også lidt flere valgmuligheder ift spisesteder. Jeg tror, at unge mennesker synes, at her er fint. Det er en af de mest veludviklede lokale øer.
          Fulidhooo var et af vores favoritsteder. Her rer simpelthen bare så hyggeligt og lokalt. Der sker intet på øen, men vandet r sindssygt flot ved bikinistranden, og så er turene med Kinan Retreat bare skønne! Det er en flok unge mennesker, som tager en med på båden, og så fyrer de op for den fedeste musik, mens man drøner ud over havet. Vores teenagers (både egne og fætre/kusiner) syntes, at det var cool! Om aftenen kom der store stingrays ind til stranden, som vi måtte hjælpe med at fodre. Absolut én af vores favoritøer – også selvom her ikke skete noget.
          Felidhoo er bare stille – vildt smuk, men nok lidt for stille til teens.
          Thinadhoo er en af mine favoritter. Elsker det sted.
          Så… ja… jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal råde dig til. Var jo vild med begge atoller og alle øerne 🙂
          Jeg tror, at det er vigtigt at få gjort op med sig selv, hvad der kommer til at spille den vigtigste rolle for jer – om det er de øer, hvor der sker mest, eller om det er de oplevelser, som I begiver jer ud på fra de forskellige steder. Alt i alt er begge atoller skønne, og jeg tror ikke, at jeg selv ville kunne bestemme mig for, hvilken jeg selv skulle vælge, hvis jeg stod overfor at skulle træffe det valg. Uanset hvilket valg du tager, så er jeg helt sikker på, at du bliver glad for dit valg. Begge er fantastiske 🙂
          De bedste hilsner

  2. Hej Stine,
    Jeg har stor glæde af at læse om jeres tur til Maafushi – så tak for det. Jeg vil høre om i har nogen ide om det er almindeligt at leje fotoudstyr til under vandet?
    På forhånd tak.
    Vh Vivi

    1. Hej Vivi.
      Rigtig dejligt at høre, at du har kunnet bruge vores indlæg.
      Ofte kan man godt leje fotoudstyr til under vandet – vist sådan noget “goPro-agtigt – og ellers tager instruktørerne nogle fantastiske billeder af jeres dyk (det gjorde vores dykkercenter i hvert fald), og så får I disse billeder uden beregning. Hvis I ved hvilket dykkercenter, I ønsker at benytte jer af, når I er på Maafushi, så prøv eventuelt at skrive en mail til dem. Vi brugte ”Maafushi Dive & Watersports” – prøv evt at spørge dem.
      Jeg ønsker jer en rigtig god tur til Maafushi. Der er skønt!
      De bedste hilsner fra Stine

      1. Hej igen.
        Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har set dit svar noget før. Men det er også ligegyldigt – jeg ser det jo nu, og er glad for at høre at man kan leje. Jeg valgte nemlig at købe nyt kamera til over vandet… Så nu er jeg vist sikker på at få billeder af mit ophold på Maafushi. Så takker pænt for dit svar.

        1. Kender det kun alt for godt – overser også indimellem kommentarer og e-mails, så no problem 🙂 Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål 🙂
          Ønsker dig en fantastisk tur 🙂

  3. Marianne Bentzen

    Hej Stine.
    Tak for inspirerende og god læsning.
    Vi rejste i vinters 6 uger med vores to børn på 3 og 6 år. Ruten blev Sri Lanka (14 dage) – Maldiverne (Maafushi 1 uge) og Thailand (3 uger).
    Vi boede på “Salt Beach” hotel på Maafushi, hvilket varmt kan anbefales, hvis man vil bo et lidt mindre sted en Kaani-kæden.
    På “salt” spiser man naturligvis alle måltider med sand mellem tæerne. “Salt” er endvidere et af de eneste stedet der rykker resturanten helt ned i vandkanten til aften. Meget afslappet stemning og god tur-arrangør.
    Kan varmt anbefales

    1. Hej Marianne.
      1000 tak for din fine anbefaling. Det er simpelthen så dejligt, når andre også gerne deler deres erfaringer – det er der mange, der kan få glæde af.
      Det, der er rart på Maafushi er, at der er mange steder at vælge imellem – der er noget for enhver. At spise med fusserne godt begravet i sandet og helt nede i vandkanten, er noget af det bedste, der findes – jeg vil lige gå ind og tjekke “Salt Beach” ud.
      Lyder som om, I har været på en skøn rejse til 3 forskellige lande sammen med jeres børn – kan mærke, at efterårets begyndelse sætter fut i nye rejsetanker her…
      Endnu en gang 1000 tak for den fine anbefaling.
      De bedste hilsner fra Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *