Jeres eget transportable rejseapotek

Skulle der – mod formodning – ske noget uventet under jeres ferie, er det praktisk, at I har jeres eget ”safety kit” med undervejs. Bakteriefloraen er bare anderledes i tropiske områder, hvorfor I ved at medbringe det fornødne, altid selv vil være i stand til at forebygge eventuelle betændelsestilstande m.m. Derudover kender vi sikkert også alle til, hvor store underværker et lille plaster reelt kan gøre, når det kommer til små sår eller bare noget, der gør ”av”.
Vigtigst af alt er dog, at I hjemmefra har tegnet en god rejseforsikring, som dækker jer ind ved sygdom eller uheld, som medfører lægebesøg.
Med en god rejseforsikring og jeres eget lille rejseapotek, har I dog gjort jeres for at sikre jer selv bedst muligt, hvis I skulle blive ramt af uheld undervejs.

Huskeliste til jeres rejseapotek

Rejseforsikring – som nævnt i det ovenstående et “must”, og i visse lande også et krav i forhold til indrejse.

Medbring det lille førstehjælpssæt fra AddBaby, som er udviklet i samarbejde med Røde Kors, og som rummer;
antiseptisk sårvask, sterile gaze puder, plastikplaster, plaster der kan klippes, steril forbinding, elastikbind, latexhandsker, førstehjælpssaks med stort greb til afklipning af bælte, jeans o.s.v., krydsplukkere, øjenskyllemiddel, sikkerhedsnåle og brandskadegelé.

[afp id=74]

Medbring altid smertestillende midler, såsom panodil og børnepanodil.

Myggespray i form af Autan, som er et anbefalet og virksomt middel i forhold til myggebeskyttelse.
I kan med fordel bestille Autan til hele jeres ferie hos Helsebixen.dk, som har gratis fragt på alle ordrer.
Ønsker I at benytte jer af lokale myggemidler, så medbring blot Autan til de første par dage, således I er dækket ind, indtil I finder et apotek eller supermarked, som forhandler de lokale myggemidler.
Myggemidler i troperne indeholder ofte DEET, som er noget giftigt, men effektivt stads.

Antihistaminer, evt. Alnok hvis I reagerer kraftigt på f.eks. myggestik.

Xylocain, som er et lokaltbedøvende middel, der har en god effekt på f.eks. kløende myggestik.

Fucidinsalve, er næsten uundværlig, hvis I holder ferie i troperne. Salven fås på recept, hvorfor I skal drøfte salvens brug med egen læge.
Fucidinsalve kan behandle infektion i huden, hvilket nemt kan opstå ved selv små rifter, når I befinder jer i tropiske områder.

Pincet til fjernelse af splinter m.m.

Termometer, så I ved selv den mindste mistanke om feber, altid er i stand til at tjekke.

Kølende aftersun  – vi anbefaler denne fra Derma, da den er det perfekte valg til hele familien, hvis gerne man vil undgå parfume og hormonforstyrrende stoffer i sine produkter.

Receptpligtig medicin til eget forbrug.
Vær opmærksom på, om I skal bruge medicinpas – spørg jeres læge.
Hvis I rejser uden for Schengen-landene, og medbringer medicin, som kræver en form for dokumentation, kan det være nødvendigt at få egen læge til at udfærdige et dokument på engelsk.

Midler mod transportsyge, hvis I i forbindelse med transport nemt får kvalme og kaster op.

Paraghurt, som er mælkesyreproducerende bakterier, der regulerer tarmfloraen, hvilket kan være en fordel ved rejser til lande med andre bakterier. Kan have en forebyggende effekt, hvorfor I bør tage pillerne et lille stykke tid inden afrejse.
Læs indlægssedlen.

Middel mod diarré, f.eks. Imodium.
Læs indlægssedlen!

Ved længerevarende rejse kan det være hensigtsmæssigt at medbringe antibiotika og egne kanyler. Drøft dette med egen læge.

Der forekommer reklame i indlægget. Reklamen er i form af henvisninger til netshops, der forhandler de produkter, vi selv har haft stor glæde af at medbringe på vores rejser, og som vi derfor anbefaler til andre. Købes produkterne via vores links, får vi provision af salget. For mere information, kan I evt. læse mere i vores cookie- og privatlivspolitik.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Follow my blog with Bloglovin